Na pewno pierwsza myśl jaka się pojawia, to że trzeba na to poświęcić dużo czasu oraz jak wybrać odpowiednie owoce i warzywa. Często już na początku drogi porzucamy pomysł zrobienia domowych przetworów. A jeszcze przeliczając koszty i naszą pracę, dochodzimy do wniosku, że to nie będzie taniej niż produkty kupione w sklepie.
Jednak warto się zastanowić czy taki domowy produkt nie będzie bardziej wartościowy niż ten sklepowy. Najlepiej, kiedy będą to przetwory z produktów z własnej hodowli, kiedy będziemy mieć pewność, że są one zdrowe i bezpieczne dla naszych dzieci. Takie produkty zachowują najwięcej witamin, ponieważ nie są transportowane czy przechowywane przez długi czas, lecz zerwane prosto z krzaczka.
A jeśli nie mamy własnego ogródka warto poszukać sprawdzonego dostawcy, z produktami z ekologicznych upraw. Teraz można zdrowe warzywa i owoce kupić w ekologicznych sklepach czy punkach ze zdrową żywnością, więc nie koniecznie trzeba samemu je hodować.
Jeśli nie wiecie jakich słoików, urządzeń itp. użyć do przygotowania takich przetworów, koniecznie zobaczcie nasze zestawienie:
Szklany słoik do przechowywania domowych przetworów
Wykonany z wysokiej jakości, grubego szkła
Jedna ze ścianek posiada estetyczne tłoczenia z nazwą marki
Klasyczny wekowy design: gumowa uszczelka i zamykane na klamry wieczko
Pojemność: 500 ml
Materiał: szkło, metal, guma
Sposób czyszczenia: można myć w zmywarce
Wymiary: 11,3 x 11 cm
więcej na: twojlunchbox.pl
Cena: 21 pln