Na pewno pierwsza myśl jaka się pojawia, to że trzeba na to poświęcić dużo czasu oraz jak wybrać odpowiednie owoce i warzywa. Często już na początku drogi porzucamy pomysł zrobienia domowych przetworów. A jeszcze przeliczając koszty i naszą pracę, dochodzimy do wniosku, że to nie będzie taniej niż produkty kupione w sklepie.
Jednak warto się zastanowić czy taki domowy produkt nie będzie bardziej wartościowy niż ten sklepowy. Najlepiej, kiedy będą to przetwory z produktów z własnej hodowli, kiedy będziemy mieć pewność, że są one zdrowe i bezpieczne dla naszych dzieci. Takie produkty zachowują najwięcej witamin, ponieważ nie są transportowane czy przechowywane przez długi czas, lecz zerwane prosto z krzaczka.
A jeśli nie mamy własnego ogródka warto poszukać sprawdzonego dostawcy, z produktami z ekologicznych upraw. Teraz można zdrowe warzywa i owoce kupić w ekologicznych sklepach czy punkach ze zdrową żywnością, więc nie koniecznie trzeba samemu je hodować.
Jeśli nie wiecie jakich słoików, urządzeń itp. użyć do przygotowania takich przetworów, koniecznie zobaczcie nasze zestawienie:
Stalowy termos jest świetny do szkoły, na wycieczki i do pracy. Nie pochłania zapachów przenoszonych potraw
Próżniowa izolacja sprawia, że termos utrzymuje temperaturę nawet do 8 godzin. Zamykany na zakręcaną pokrywkę, która gwarantuje szczelność. Szeroki wlew ułatwia jedzenie dużych kawałków posiłku oraz jest łatwy w czyszczeniu. Z zewnątrz pomalowany proszkową farbą, która zapewnia pewny chwyt
Primus sprosta wymaganiom podróżników jak i turystów amatorów
Primus TrailBreak LunchJug to seria kolorowych termosów obiadowych o podwójnych ściankach dostępnych w dwóch pojemnościach - wybierz idealną dla siebie!
Wysokość: 11,5 cm
Średnica: 9,3 cm
Pojemność: 400 ml
Waga: 262 g
więcej na: twojlunchbox.pl
Cena: 90 pln