Na pewno pierwsza myśl jaka się pojawia, to że trzeba na to poświęcić dużo czasu oraz jak wybrać odpowiednie owoce i warzywa. Często już na początku drogi porzucamy pomysł zrobienia domowych przetworów. A jeszcze przeliczając koszty i naszą pracę, dochodzimy do wniosku, że to nie będzie taniej niż produkty kupione w sklepie.
Jednak warto się zastanowić czy taki domowy produkt nie będzie bardziej wartościowy niż ten sklepowy. Najlepiej, kiedy będą to przetwory z produktów z własnej hodowli, kiedy będziemy mieć pewność, że są one zdrowe i bezpieczne dla naszych dzieci. Takie produkty zachowują najwięcej witamin, ponieważ nie są transportowane czy przechowywane przez długi czas, lecz zerwane prosto z krzaczka.
A jeśli nie mamy własnego ogródka warto poszukać sprawdzonego dostawcy, z produktami z ekologicznych upraw. Teraz można zdrowe warzywa i owoce kupić w ekologicznych sklepach czy punkach ze zdrową żywnością, więc nie koniecznie trzeba samemu je hodować.
Jeśli nie wiecie jakich słoików, urządzeń itp. użyć do przygotowania takich przetworów, koniecznie zobaczcie nasze zestawienie:
Tłokowa drylownica do śliwek.
Drylownica jest bardzo praktycznym urządzeniem, niezastąpionym w sezonie na śliwkowe wypieki i przetwory. Wystarczy umieścić owoc w drylownicy i nacisnąć dźwignię, a ostrza ze stali nierdzewnej usuną pestkę i podzielą śliwkę na pół. Dzięki urządzeniu praca z owocami staje się łatwiejsza, szybsza i wydajniejsza. Drylownica jest prosta w obsłudze, łatwo ją także zdemontować do czyszczenia.
Wymiary 10 × 27 × 7 cm
więcej na: twojlunchbox.pl
Cena: 99,90 pln